ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на св. прор. Илия в град Ловеч

20 юли 2012 12:53, Ловчанска митрополия
Празникът на св. прор. Илия в Ловеч

Празник днес имаше в най-големия квартал на Ловеч - "Младост". Повод за празника бе днес честваният свети пророк Илия. Старозаветният пророк е дал името на кварталния храм, който - макар и малък по размери - в пълнота освещава всичко наоколо чрез светата Литургия.

Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия на днешния ден тук в съслужение с архим. Викентий (Митев), ставр. свещеноик. Кънчо Кабадийски и свещеноик. Вениамин Павлов, който е и председател на храма.

След това бе отслужен и водосвет. Митрополит Гавриил поздрави събралия се народ и припомни част от житието на св. прор. Илия, което даде за пример.

Накрая по традиция бе даден празничен корбан.

 

 

Снимки

Празникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в ЛовечПразникът на св. прор. Илия в Ловеч
« предишна новинаследваща новина »