ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Духовен празник на Видинската света митрополия

27 юли 2012 17:16, Видинска митрополия
Духовен празник на Видинската света митрополия

На 27 юли Видинска света митрополия отбеляза своя духовен празник, като тържествено почете деня на св. Пантелеймон, явяващ се от дълги години покровител и молитвеник пред Бога за митрополитския дом и епархийския живот.

По традиция светата Божествена литургия бе отслужена в митрополитския храм „Св. Николай Чудотворец” от Негово Преосвещенство Величкия епископ Сионий, викарий на Видинския митрополит, в съслужение с духовници от Видин.

Светата Литургия бе изпълнена с духовна радост и братско единение, което засвидетелства любовта ни към Единия Бог в Троица – Отец, Син и Свети Дух.

Проповед за живота и делото на светите Седмочисленици и св. Пантелеймон произнесе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски“, гр. Видин.

След светата Евхаристия бе осветено коливо за здраве и благополучие на верните жители на Видин.

Поздрав и благо слово към служещите и благочестивия народ от името на митрополит Дометиан отправи епископ Сионий, който пожела: изпълненият с благодат живот на св. Пантелеймон и озарението на св. Седмочисленици да греят в сърцата на всички, та в мир и любов ежедневно да пребивават в единение с Господ Иисус Христос.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Емилиян Петров

 

 

« предишна новинаследваща новина »