ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Мироточивата икона на св. Богородица „Умиление” от с. Локот, Брянска област, Русия, в гр. Добрич

03 август 2012 11:09, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Мироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. Добрич

На 1 август, сряда, малко след 11 ч. от с. Българево в гр. Добрич пристигна за поклонение мироточивата икона на св. Богородица „Умиление” от с. Локот, Брянска област, Русия.

С голяма радост чудотворната икона беше посрещната от архиерейския наместник на Добричка духовна околия иконом Иван Атанасов, председателя на храм „Св. Троица”, иконом Стоян Стоянов, свещ. Георги Георгиев - председател на храм „Св. вмчк Димитрий” в гр. Добрич, и други свещеници от Добричка духовна околия, както и от много миряни.

Иконата беше положена за поклонение в централния храм „Св. вмчк Георги”, където ще остане до 3 август, когато в 10, 30 ч. ще отпътува за гр. Шумен.

Нека припомним, че преди това иконата беше пренесена с литийни шествия до катедралните храмове „Св. апли Петър и Павел”, гр. Силистра, и „Св. Успение Богородично”, гр. Варна.

За краткото време, в което иконата беше изложена за поклонение в тези градове, както и в храм „Св. Успение Богородично” в гр. Каварна и манастира „Св. Екатерина” в с. Българево, хиляди вярващи измолиха от Пресвета Богородица Божията благодат за здраве и закрила на семействата си в тези трудни за света и страната ни дни, като същевременно иконата се превърна в обединяващ символ на православните християни в Русия, Румъния и България.

Майко Божия, моли Бога за нас!

Акатиста към Божията майка можете да изтеглите от сайта на Варненска и Великопреславска св. Митрополия: http://mitropolia-varna.org//index.php?option=com_docman&task=cat_view&gid=87&limit=20&limitstart=0&order=date&dir=DESC&Itemid=114

Текст и снимки: Марин Маринов

 

 

Снимки

Мироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. ДобричМироточивата икона на св. Богородица „Умиление” в гр. Добрич
« предишна новинаследваща новина »