ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Предстоящи архиерейски богослужения в София в дните до празника Успение Богородично

11 август 2012 14:52, Софийска митрополия
Софийска св.митрополия

На 12 август /неделя/ Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит, ще отслужи св. Литургия в столичния храм "Успение Богородично", на пл."Ручей". Преди началото на Литургията епископът ще извърши обновление на храма като освети новата стенопис.

Начало на св. Литургия - 9,00ч.

~~~

На 12 август, вечерта, в столичния храм "Успение Богородично", кв. "Малашевци", от 18,00 ч. викарният епископ ще отслужи поредния Богородичен молебен канон заедно с храмовото духовенство и софийски духовници.

~~~

На 13 август /понеделник/ Знеполският епископ ще оглави св. Литургия в столичния храм "Св. св. Кирил и Методий". На този ден Църквата отбелязва летния празник на преп. Максим Изповедник, поради което владика Йоан ще отправи топли молитви към небесния покровител на Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. Заедно с духовенството и вярващия народ той, по застъпничеството на св. Максим Изповедник, ще изпроси от Бога здраве и всяко благо за Светейшия ни патриарх.

Начало на св. Литургия - 9,00 ч.

~~~

Вечерта на 13 август, от 18,00 ч. викарият, заедно със софийски свещенослужители ще отслужи последното за Богородичния пост последование на Молебния канон на св. Богородица в храм "Св. св. Кирил и Методий".

 

 

« предишна новинаследваща новина »