ЛЕСТВИЦА

 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Опело на Пресвета Богородица във Видин

17 август 2012 12:52, Видинска митрополия
Опело на Пресвета Богородица във Видин

На 16 август от 19 ч. във видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски” за четвърта поредна година бе извършен чинът "Опело на Пресвета Богородица".

Богослужението започна в 17:00 ч. с вечерна служба, след което с подобаваща тържественост бе извършено и утринното богослужение заедно с песнопенията на Опелото Богородично.

Молитвените последования и клиросното пение бяха изпълнени от архимандрит Поликарп и архимандрит Евтимий.

По традиция бе извършено и литийно шествие около храма с иконата - тяло на Божията Майка, и петохлебие.

След края на молитвеното събрание архимандрит Поликарп поздрави благочестивите християни и им пожела да носят в сърцата си любовта на Пресвета Богородица към Бога и към хората и като се стараят да й подражават, да напредват в благочестие и духовност. Той призова по молитвите на Пречистата, Бог да изпълва сърцата на вярващите с вяра, надежда и любов.

За принос и жертвоготовност в енорийското служение архимандрит Поликарп със скромен подарък поощри четири жени, пожелавайки техният път да бъде последван и от други енориаши, за слава на Бога.

За всички присъстващи на молението в храма бе направена обща трапеза, на която всички в единомислие споделяха радостта си от духовното тържество.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Емилиян Петров

 

 

« предишна новинаследваща новина »