ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"

14 септември 2012 22:05, Софийска митрополия
Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"

На 14 септември - Кръстовден, в столичната митрополитска катедрала „Св. Неделя” бе отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит. В празничното богослужение взеха участие ставроф. ик. Мина Минчев, председател на църковното настоятелство при храма, ставр. ик. Антон Вълчанов от храмовото духовенство, протойерей Кирил Попов, предстоятел на столичния храм „Св. Николай Мирликийски“, митрополитският дякон Иван Петков и свещенослужители, чийто богослужебен стаж преминава в митрополитския храм.

В празничния ден, в който Църквата е отредила християните да спазват строг пост, множество столичани се събраха в катедралния храм, за да почетат Честния и Животворящ Господен Кръст.

По време на свещеническото причащение слово за празника произнесе ставр. ик. Мина Минчев. В своето слово той припомни историята на намирането на Честния Кръст Господен и за духовна утеха на богомолците разказа за чудотворната сила на Животворящия Кръст.

С многолетствие завърши тържествената богослужба. Потокът от вярващи в храма не секна през целия ден като миряните пристъпваха с цвете и дар към изнесения от светия олтар и поставен в центъра на храма Господен Кръст, за да почерпят от него за сетен път упование и надежда.

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Знеполски еп. ЙоанКръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Знеполски еп. ЙоанЗнеполски еп. ЙоанСтавр.ик Мина МинчевКръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"Кръстовден в митрополитската катедрала "Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »