ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

В София бе отбелязан професионалният празник на пожарникарите

14 септември 2012 22:10, Софийска митрополия
В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите

На Кръстовден - 14 септември, Българската жандармерия отбелязва своя професионален празник. По този повод Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит, отслужи празничен водосвет в базата на Българската жандармерия и освети 42 нови автомобила, осигурени на Пожарна безопасност по европейски програми.

Този нов клас автомобили „Ивеко“, оборудвани според европейските стандарти, за първи път ще бъдат използвани у нас като се очаква да пристигнат още 120 машини от лек, среден и висок клас.

На събитието за официалното връчване на автомобилите, което бе организирано в поделението на бившата жандармерия, присъстваха премиерът Бойко Борисов, министърът на Вътрешните работи Цветан Цветанов, министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, кметът на София Йорданка Фандъкова, председателят на БЧК Христо Григоров и др.

Знеполският еп. Йоан поздрави присъстващите с празника на Честния Кръст Господен, съчетан с професионалния празник на Националната служба за Противопожарна охрана и защита на населението и предаде патриаршеския благослов на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Максим. Той изрази от името на духовенството и миряните на Софийска епархия своята благодарност и поклон към служещите в Противопожарна охрана за проявеното мъжество по време на борбата с огнената стихия, която сполетя епархията през последните месеци.

„Пожарникарското призвание е едно достойно призвание, в изпълнение на думите на светия апостол: “Никой няма любов по-голяма от тази да положи душата си за своите ближни“ - каза в словото си епископът и пожела: здраве, духовни сили, да чувстват радостта на празника и ги увери, че Българската православна църква винаги е била с тях чрез своята молитва.

Владиката след като поръси със светена вода държавните лица, офицерския състав и служители на Гражданска защита, освети новите противопожарни автомобили.

Текст и снимки: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите В София бе отбелязан професионалния празник на пожарникарите
« предишна новинаследваща новина »