ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Тържествено бе открита новата учебна година във Видин

17 септември 2012 22:21, Видинска митрополия
Тържествено бе открита новата учебна година във Видин

На 17 септември - деня, в който отбелязваме паметта на светите мъченици София и нейните три дъщери Вяра, Надежда и Любов - във Видин тържествено бе открита новата учебна 2012/2013 година.

С тържествени водоосвещения и молитви бе даден старт във всички видински учебни заведения и детски градини.

Водосвет и благослов от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан за новата учебна година към учениците от СОУ „Цар Симеон Велики“ отправи архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин. Той поздрави и учениците от ГПЧ „Йордан Радичков“, както и малчуганите от ЦДГ „Желязко Попниколов“.

Духовниците: архимандрит Евтимий, архимандрит Самуил, протойерей Владимир Петров, свещеник Петър Йончев, свещеник Петър Христов и свещеник Кръстин Апостолов, гост на Видинска митрополия от Хамбург – Германия, посетиха, благословиха и преподадоха Божието благословение над учители и ученици за здрава, спорна и благодатна нова учебна година.

С особена радост и нетърпение във видинските училища се очаква влизането на православния духовник. Това особено радва Църквата Христова и създава импулс за всеотдайна и отговорна работа с младото поколение, което е бъдещето на държавата ни и на светата Църква.

Текст: архимандрит Поликарп

 

 

« предишна новинаследваща новина »