ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

С водосвет и молебен започна новата учебна година в Перник

19 септември 2012 19:11, Софийска митрополия
С водосвет и  молебен  започна новата учебна година в Перник

За втори път с водосвет и молебен, отслужен в централния пернишки храм "Св. Йоан Рилски", започна новата учебна година в Перник. Чинопоследованието за здраве, успех и благополучие през новата учебна година на всички ученици, учители, родители от Перник и на всички жители на града отслужиха протойерей Борис Котев и свещеник Людмил Колев. За общата молитва в храма рано сутринта преди официалното откриване на новата учебна година дойдоха кметицата на града Росица Янакиева, нейните заместници и членове на общинското ръководство, представители на Духовния обществен съвет, ръководители на училища, учители, родители.

Училището и Църквата са неразривно свързани, защото учението просветлява ума, а вярата облагородява сърцето, припомни в краткото си слово отец Борис. На светлия християнски празник, посветен на св. мъченици Вяра, Надежда и Любов и тяхната майка София, той благопожела учениците и децата на Перник да имат в сърцата си повече вяра в светото Православие и в собствените си сили, надежда успешно да научат преподаваното и полезно учение, а също любов и мир помежду им.

Идеята Новата учебна година да започва с обща молитва е на Духовния обществен съвет в Перник и миналата година се осъществи за първи път. Целта на гражданската инициатива е водосвет да има във всяко училище, но тази задача остава за по-добри времена, когато групите със свободноизбираем предмет „Религия” ще бъдат повече.

Текст и снимки: Руми Борисова

 

 

Снимки

С водосвет и  молебен  започна новата учебна година в Перник
« предишна новинаследваща новина »