ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ловчанският митрополит Гавриил откри новата учебна година на Образователната институция „Дарби”

20 септември 2012 12:04, Софийска митрополия
Ловчанският  митрополит Гавриил откри новия офис на "Дарби"

Тази година се навършват пет години от създаването на Образователната институция „Дарби”, която през последните години се наложи като сериозен партньор в българското образование и първата просперираща Английска бизнес-гимназия.

С увеличаване на желаещите да се ползват все повече от предлаганите образователни възможности и естествено нарасналата необходимост от по-голяма материална база, в чест на петгодишнината бе открит нов офис, който се намира на пл. "Света Неделя" - едно от най-емблематичните места в София.

Благодарение на сътрудничеството между „Дарби” и Светия Синод на БПЦ, в чийто имот се помещава новата материална база на образователната институция, под един покрив се събраха Бизнес гимназия и професионален колеж „Евростандарт”, Езиков департамент към Дарби Колидж и Консултантска къща за образование в чужбина „Дарби”.

Официалното откриване на новия дом на "Дарби", както и даване начало на новата учебна година се състоя на 18 септември с празничен водосвет, отслужен от Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил. В молитвеното последование взеха участие ставр. ик. Мина Минчев, председател на църковното настоятелство на митрополитската катедрала „Св. Неделя“, ик. Василий Сарян, предстоятел на столичния храм „Св. Преображение“, протойерей Йоан Чикалов, председател на храм „Св. Параскева“, и Андрей Касабов, секретар на Софийска св. митрополия.

На радостното събитие присъстваха всички ръководители, преподаватели, служители и част от учениците на „Дарби“ и „Евростандарт“. Сред присъстващите бе и началникът на Софийския инспекторат по образование - г-жа Ваня Кастрева.

В края на водосвета митрополит Гавриил поздрави екипа на Образователната институция „Дарби” и се обърна с пастирски наставления за това, как заедно с науката, учениците трябва да се приучават и на добро.

„Доброто се постига с много труд и възпитание! - каза Ловчанският митрополит Гавриил в своето слово - Трябва да се стремим да има хармония между интелектуалното образование и образованието на човешкото сърце. Малките деца са като бял лист, на който възрастните могат да пишат, както родителите, така и учителите... Наред с това, децата да бъдат умни и мъдри, да ги учим, че те трябва да бъдат и добри. Не е лесно да научиш човека да бъде добър, особено в наше време – изкушенията са много, трудно е за едно малко дете да се ориентира правилно. За да може то да го направи, трябва да го научим, да образоваме неговото сърце в правилата на благочестието, тогава то няма да поеме по порочен път. Да учим децата на труд и на вяра! Имайки тези две качества, те и в най-трудните моменти на живота си ще могат да се справят" - каза в поздравителното си слово митрополит Гавриил и завърши: “Пожелавам вашите ученици да бъдат и добри, и благородни, и честни, и вярващи!“ (Цялото слово може да видите на видеофайл в края на новината.)

Ловчанският архиерей подари за благословение и преуспяване на директорката на „Дарби“ г-жа Бистра Илиева икона с образа на Божията майка „Достойно есть“, като с нея благослови в четирите страни всички присъстващи.

След края на последованието г-жа Илиева представи ръководителите на екипи, които споделиха накратко своите успехи и предстоящите задачи. От името на Регионалния инспекторат по образование г-жа Ваня Кастрева изказа благопожелания към екипа и „все така успешно да реализират своите идеи“.

След тържественото откриване и прерязване лентата на новия офис, духовниците поръсиха 20-те стаи, които служителите и учениците на „Дарби“ ще обитават, след което всички присъстващи бяха поканени на изискан коктейл, по време на който бяха обсъдени редица въпроси, свързани с предстоящата работа.

С п р а в к а:

Вече пет години „Дарби” се стреми да възпитава у младите хора духовност и да ги подготви за постигане на високи академични резултати. Основни цели, които си поставя образователната институция, е всеки да има възможността да се възползва от широката палитра от услуги и професионални консултации на професионалисти с дългогодишен опит в сферата на образованието – от подготовка за кандидатстване след 7 клас, до правилния избор на университет в България или чужбина.

Английската бизнес гимназия „Евростандарт” организира курсове за подготовка за кандидатстване след 7 клас, както и подготвителни курсове за матура след 12 клас.

Освен тези услуги, всеки млад човек, решил да се развива професионално в сферата на икономиката и дизайна, може да продължи образованието си след 7 клас в "Евростандарт".

С повече от 15–годишния си опит преподавателите подготвят успешно специалисти по специалностите "Банково дело", "Икономика и мениджмънт", "Икономическа информатика" и "Бизнес администрация". През 2011 г. в „Евростандарт” са открити и две много перспективни специалности – "Графичен дизайн" и "Компютърна графика".

Всеки, който иска да продължи обучението си и да получи професионална диплома след 12 клас, може да направи това в Бизнес колеж „Евростандарт”, в специалностите "Икономика", "Дизайн" и "Туризъм".

Езиковият департамент към "Дарби Колидж" е лидер в подготовката на международните сертификати по английски език IELTS (среден резултат 7.5) и TOEFL (среден резултат 114). Освен сертификатни курсове, езиковият департамент организира и курсове за деца и възрастни, които искат да получат знания по английски, немски, френски, руски и др. езици.

Както Бизнес колеж „Евростандарт”, така и Езиков департамент „Дарби Колидж”, са одобрени за доставчици по ОПРЧР за професионални и ключови компетентности.

Едно от основните звена на "Дарби", обединяващо всички останали наши дейности, е Консултантска къща за образование в чужбина "Дарби".

Консултантите за висше образование на "Дарби" имат дългогодишен опит в кандидатстването и подбора на университети, които са най-подходящи за всяка отделна индивидуалност.

Основните цели, които си поставя образователната институция "Дарби" е да работи за всеки, според неговите специфични изисквания, възможности и желания.

Можете да ги откриете вече и в новия им офис: площад "Света Неделя" № 4.

Текст, снимки и видео: Весела ИГНАТОВА

 

 

Снимки

Ловчанският  митрополит Гавриил откри новата учебна годинаЛовчанският митрополит Гавриил откри новата учебна годинаЛовчанският  митрополит Гавриил откри новата учебна годинаГ-жа Бистра ИлиеваЛовчанският  митрополит ГавриилГ-жа Бистра Илиева Ловчанският  митрополит Гавриил откри новата учебна годинаЛовчанският митрополит Гавриил откри новата учебна годинаГ-жа Бистра ИлиеваОт екипа на "Дарби"Г-жа Ваня КастреваЛовчанският митрополит Гавриил откри новия офис на "Дарби"Ловчанският митрополит Гавриил откри новата учебна година на "Дарби"Ловчанският митрополит Гавриил Ставроф. ик. Мина МинчевКомпютърният кабинетОтец Василий и отец Йоан поръсиха със светена вода всички стаи и кабинети Отец Василий и отец Йоан В учебната стаяУченициЛовчанският митрополит Гавриил откри новата учебна година на "Дарби" Андрей Касабов, г-жа Бистра Илиева и Теодор АтанасовЕкипът на "Дарби"В новия офис на "Дарби"
« предишна новинаследваща новина »