ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът на Независимостта в Троян

22 септември 2012 21:30, Ловчанска митрополия
Празник в Троян

На националния празник на Независимостта Ловчанският митрополит Гавриил посети гр. Троян. Тук той откри с молитва учебната година на църковното училище към храм „Св. Петка”, където традиционно малките ученици изучават основните истини на нашата свещена вяра.

След това по покана на председателя на Ловно-рибарското дружество и бивш кмет на Троян г-н Минко Акимов Негово Високопреосвещенство бе почетен гост на празника по случай 115 г. от учредяването на дружеството.

Стотици ловджии и рибари бяха изпълнили живописната местност Капинчо над града, всяка дружинка гордо развяваше своето знаме. Страничният наблюдател би получил усещането, че се намира на голям хайдушки сбор. Владиката отслужи водосвет и освети знамената на над 30 ловно-рибарски дружинки от Троянския район, които бяха тук за своя празник.

На празника, освен Ловчанския митрополит Гавриил, присъстваха народният представител от гр. Троян д-р Станка Лалева, кметът на града г-жа Донка Михайлова и много други официални гости.

 

 

Снимки

Празник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в ТроянПразник в Троян
« предишна новинаследваща новина »