ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петковден в Ловчанска епархия

14 октомври 2012 18:46, Ловчанска митрополия
Петковден в Троян

На днешния ден, когато нашата Православна църква празнува паметта на св. преп. Петка-Параскева, своя градски празник отбелязва град Троян.

В ранната неделна утрин камбаните на храм „Св. Петка” празнично бият, със звъна си те посрещат Ловчанския митрополит Гавриил, който по традиция оглави Божествената служба в подбалканския град. В съслужение с владиката участва Браницки епископ Григорий, игумен на Троянския манастир, както и ставрофорен свещеноиконом Марин Божков, председател на храм „Св. преп. Петка-Параскева”, и свещеноиконом Павел от град Карнобат.

Светата служба бе огласена от ангелските гласчета на децата от детския хор към храма, както и от мъжкия храмов хор.

За да се черкува заедно с многобройните вярващи от гр. Троян, в храма бе дошла и градоначалникът на града г-жа Донка Михайлова.

По-късно, след св. служба Негово Високопреосвещенство митрополит Гавриил отпътува за с. Чифлик. Там той отслужи водосвет по случай празника на храма, който също носи името на св. преп. Петка-Параскева.

 

 

Снимки

Петковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПетковден в ТроянПразник в с. ЧифликПразник в с. ЧифликПразник в с. ЧифликПразник в с. Чифлик
« предишна новинаследваща новина »