ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Петковден – празник на Вълчедръм

15 октомври 2012 09:38, Видинска митрополия
Петковден – празник на Вълчедръм

Във връзка с отбелязването на храмовия празник на енорийския храм на гр. Вълчедръм, Ломска духовна околия, посветен на св. Петка-Параскева Търновска, който се отбелязва и като празник на града, на 14 октомври от 8,30 ч. бе отслужена архиерейска света Литургия в едноименния храм на населеното място.

Светата Литургия бе оглавена от Негово Преосвещенство Велички епископ Сионий, който за духовна радост на вярващите християни от града донесе съхраняваната в Лопушанската света обител чудотворната икона на св. Богородица – "Кикотиса", която с умиление бе посрещната от вярващия народ. Епископ Сионий донесе за поклонение и частица от светите мощи на св. Петка, покровителка на Видин и Видинска епархия.

В богослужението участие взе архимандрит Исаак, архиерейски наместник на Ломска духовна околия, а също така и йеромонах Кирил, енорийски свещеник на града.

След благодатната служба епископ Сионий благослови вярващите християни и поднесе поздрава на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан към празнуващите.

Тържествата продължиха с откриването на изложба от местни автори, както и с празнична програма в чест на Деня на гр. Вълчедръм.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: Цветомир Цветков

 

 

« предишна новинаследваща новина »