ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска служба за св. Йоан Рилски в с. Божичен, Русенско

22 октомври 2012 09:21, Русенска митрополия
Архиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, Русенско

По повод празника на храм „Св. Йоан Рилски“ в с. Божичен, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Неофит отслужи празнична св. Литургия в това малко, но красиво русенско село. Съслужиха му архимандрит Емилиан – игумен на Басарбовската св. обител, и свещ. Милен Цветков – енорийски свещеник на селото.

След св. Литургия Негово Високопреосвещенство произнесе слово за значението на св. Йоан Рилски и основания от него Рилски манастир за българския народ през вековете и сега.

Песнопенията изпълниха Милен Бакалов и Ангел Младенов, който прочете и проповед.

Службата беше уважена от кмета на община Иваново Георги Миланов и кметския наместник в селото г-жа Даринка Желева, която много се е погрижила за благолепието на храма и двора, както и за провеждането на храмовия празник.

Извършен бе водосвет и бяха поръсени корбаните и храните, които се раздадоха на всички присъстващи.

Накрая бе изпято „Многая лета“ за духовната и светската власт, братството на Рилската св. обител и всички присъстващи.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Архиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, РусенскоАрхиерейска служба за св. Йоан Рилски в с.  Божичен, Русенско
« предишна новинаследваща новина »