ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Във Видин бе отслужена Яковова света Литургия

23 октомври 2012 23:07, Видинска митрополия
Във Видин бе отслужена Яковова света Литургия

На 23 октомври, в деня, когато Църквата чества паметта на св. ап. Яков брат Господен, във видинския катедрален храм „Св. вмчк Димитър Солунски“ с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан бе отслужено последованието на Якововата света Литургия. Тя бе отслужена от архимандрит Поликарп, председател на храма, в съслужение с архимандрит Самуил. Клиросните песнопения бяха изпълнени от храмовото свещенство.

По време на светата богослужба тези от християните, които се бяха подготвили за тайнството, се причастиха със св. Тайни по древния ред и обичай.

След прочитането на евангелския текст от архимандрит Поликарп бе произнесена проповед за праведния живот и делото на свети Яков, брат Господен. Бе изтъкнато, че животът на светеца ни учи днес и проповядва да носим в сърцата си Христа и да възрастваме в благодат, мъдрост и ревност пред Бога.

След светата Литургия архимандрит Поликарп призова вярващите да живеят по такъв начин, че с внимание и духовна подготовка всякога да пристъпват към св. Причастие.

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимка: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »