ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Панихида за новопреставления Български патриарх Максим беше отслужена във Варна

07 ноември 2012 16:40, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Панихида за новопреставилия се Български патриарх Максим

На 7 ноември (сряда) от 10.00 ч. в МКХП „Св. Успение Богородично” свещенослужители от всички варненски храмове отслужиха заупокойна молитва за блаженопочиналия Български патриарх Максим.

На панихидата за новопреставилия се Патриарх се помолиха и областният управител на Варна г-н Коста Базитов, зам.-областният управител Пламен Манушев, кметът на Варна г-н Кирил Йорданов и др.

Припомниха житейския път на патриарх Максим, неговата заслуга за единението на Църквата ни.

Пред портрета на блаженопочиналия Български патриарх миряните запалиха свещи.

В отворена траурна книга десетки варненци изказаха своите искрени съболезнования по повод кончината на Негово Светейшество, който ще остане в спомените им като защитник на Православието, истината и единството.

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Панихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимПанихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимПанихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимПанихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимПанихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимПанихида за новопреставилия се Български патриарх МаксимТраурна книгаТраурна книгаТраурна книгаПанихида за новопреставилия се Български патриарх Максим
« предишна новинаследваща новина »