ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Заупокойна св. Литургия в гр. Силистра

08 ноември 2012 18:09, Доростолска митрополия
Заупокойна св. Литургия в гр. Силистра

Днес, когато светата ни Църква отбелязва Събора на св. архангел Михаил - Архангеловден, и св. мъченик Ангел Лерински, в катедралния храм „Св. апостоли Петър и Павел” бе отслужена Заупокойна света литургия от йеромонах Емилиан – секретар при Доростолската света митрополия. Заупокойни последования бяха отслужени и във всички храмове на Доростолска епархия.

След отпуста бе извършена панихида за блаженопочившия Светейши Български патриарх Максим.

От понеделник в катедралния храм има подреден траурен кът и книга за съболезнования в памет на Патриарх Максим. Две черни знамена са спуснати при входа на храма. Стотици жители и гости в града се стекоха да запалят свещица и да се помолят за упокой на Негово Светейшество.

Трети ден на кръгъл час камбаните оповестяват в цялата епархия за загубата на Негово Светейшество Максим, патриарх Български и митрополит Софийски.

В канцеларията на светата Митрополия бяха поднесени съболезнователни адреси от областния управител г-н Николай Димов и от кмета на община Силистра д-р Юлиян Найденов.

 

 

Снимки

Заупокойна св. Литургия в гр. СилистраЗаупокойна св. Литургия в гр. СилистраЗаупокойна св. Литургия в гр. СилистраЗаупокойна св. Литургия в гр. Силистра
« предишна новинаследваща новина »