ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН

30 ноември 2012 22:26, Видинска митрополия
1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН

1 декември се отбелязва като Световен ден за борбата срещу ХИВ/СПИН.

Във Видин на 30 ноември с мащабни мероприятия бе отбелязан този ден, към което с благословението на Негово Високопреосвещенство Видински митрополит Дометиан се присъедини и Видинската света митрополия.

Отбелязването на 1 декември за Световен ден за борба със СПИН завърши със спортен празник, баскетболен мач в зала „Фестивална” на звездите между „Севера” и „Юга”.

Съпричастни към усилията на общинското ръководство за борба със СПИН е и Видинска света митрополия, като гост на спортното представление с благословението на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин.

Мачът бе открит от г-жа Борислава Борисова, зам.-кмет на община Видин, след което се присъедини и г-н Герго Гергов, кмет на община Видин.

Гост на тържеството бе и г-жа Елка Георгиева, зам.-областен управител на Видин, както и много гости, ученици и родители.

Видинска света митрополия бе скромен спонсор на спортното събитие, като връчи награда от 100 лв. на първия уцелил кош от центъра на стадиона. Това е игра за публиката, която се организира по традиция в средата на баскетболния мач. Наградата бе връчена лично от архимандрит Поликарп.

Инициативата, която се осъществи на 1 декември, цели да създаде в подрастващото поколение желание към духовен и културен живот, чрез който да отбягват от нежелателните и пагубни житейски отклонения.

В този случай Църквата винаги със своето присъствие и съпричастност благо напомня и вдъхновява, щото грижата да бъде по-скоро за духовното преуспяване, отколкото в отдаване на суетното и преходното.

Текст и снимки: архимандрит Поликарп

 

 

Снимки

1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН1 декември - Световен ден за борбата с ХИВ/СПИН
« предишна новинаследваща новина »