ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Обновление на храм "Св. Димитър" - с. Ситово

04 декември 2012 21:58, Доростолска митрополия
Обновление на храм

Днес, в деня на света великомъченицa Варвара, Негово Високопреосвещенство Доростолският митрополит Амвросий бе посрещнат в храм "Св. Димитър", с. Ситово, от духовенството на Силистренска духовна околия и от председателя свещ. Георги Михнев.

Преди начеването на светата Литургия митрополит Амвросий извърши чина обновление на храма.

С благословението на митрополита началото на литургията бе дадено от ставрофорния иконом Добри Чаков - протосингел на епархията. В съслужението участваха прот. Стефан Димитров, прот. Добри Върбанов, свещ. Георги Михнев, свещ. Роман Михалев.

Ремонтът на храма бе извършен с финансовата помощ на Дирекция "Вероизповедания" и даренията на хората от селото.

След светата Литургия митрополит Амвросий запозна народа с житието на св. вмчца Варвара и награди лично дарителите със Свидетелства за дарения, след което всички получиха иконки с образа на св. Николай Чудотворец и бяха поръсени със светена вода.

 

Текст и снимки: йером. Емилиан

 

 

Снимки

Обновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храмОбновление на храм
« предишна новинаследваща новина »