ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪОБЩЕНИЕ

05 декември 2012 19:08, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. митрополия

На 6 декември 2012 г. от 10, 30 ч. в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил”, ул. „27-ми юли” № 9, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник–председател на Светия Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, и кметът на Варна г-н Кирил Йорданов официално ще подпишат Споразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна.

Същия ден от 9,00 ч. в Морския храм „Св. Николай Чудотворец” Негово Високопреосвещенство ще отслужи света Божествена литургия, на която молитвено ще присъства и г-н Йорданов.

Сътрудничеството между Църквата и общинските структури съществува от години във Варна, сега с подписването на официален документ то ще бъде разширено. Споразумението е с период от 5 (пет) години и е първото по рода си за България. От май месец 2012 г. Варненска и Великопреславска света митрополия вече успешно работи с различните дирекции в Община Варна в изпълнение на социално-значими проекти.

Мястото на подписването също не е случайно. Храм „Св. архангел Михаил”. Тук в двора на храма, в който за първи път се е отслужвала Божествена света Литургия на славянски език, са посрещнати руските освободители. Отново тук е взето и решението за построяване на катедралния храм-паметник „Св. Успение Богородично”. Днес в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” се развива просветна дейност и се осъществяват Европейски проекти, в сътрудничество с Община Варна. Така мястото продължава с осъществяването на възрожденските ценности.

 

 

« предишна новинаследваща новина »