ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна беше подписано днес

06 декември 2012 17:03, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна

На 6 декември 2012 г. от 10, 30 ч. в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил”, ул. „27-ми юли” № 9, Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Кирил, наместник–председател на Светия Синод и наместник на овдовелия Софийски епархийски престол, и кметът на Варна г-н Кирил Йорданов подписаха Споразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна.

Сътрудничеството между Църквата и общинските структури съществува от години във Варна, сега с подписването на официален документ то ще бъде разширено. Споразумението е с период от 5 (пет) години и е първото по рода си за България. В бюджета на морската ни столица ще бъдат заложени 129 000 лв. за различни дейности, извършвани съвместно с митрополията, сред които увеличаване на капацитета на социалните кухни, проектиране на приют за бездомници в двора на стария храм "Св. Успение Богородично", продължаване на строежа на храм „Св. Андрей Първозвани” в квартал „Чайка” и организиране на културни прояви.

Скоро се очаква развитие около изграждането на параклис в гробищния парк в село Тополи, съобщи г-н Кирил Йорданов. След разширението на парка и влизането в сила на Общия градоустройствен план са отпаднали пречките около реализацията на проекта.

Текст и снимки: Мария Стойкова

 

 

Снимки

Споразумението за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община ВарнаСпоразумение за сътрудничество между Варненска и Великопреславска света митрополия и Община Варна
« предишна новинаследваща новина »