ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!

09 декември 2012 17:50, Софийска митрополия
Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!

Днес от 14 ч. в столичния старинен храм „Света София – Премъдрост Божия” бе отслужено опелото на познатия на софийската църковна общественост Ангел Петков (по-известен като Ангелчо). Опелото бе водено от Негово Преосвещенство Деволския епископ Теодосий в съслужение с архимандрит Дионисий, началник отдел "Богослужебен" при Светия Синод, и. д. протосингела на Софийската св. митрополия ставр. иконом Ангел Ангелов, предстоятел на храм „Св. София”, игумен Филип (Василцев), предстоятел на Подворието на Московския и на цяла Русия патриарх в София, столични свещенослужители, храмовото духовенство и дяконите Иван Петков и Александър Нешев.

Молитвено и певческо участие в опелото взе и Знеполският еп. Йоан - викарен епископ на Софийския митрополит. След опелото еп. Йоан произнесе кратко слово. В него той охарактеризира покойния като човек, който в последните години от живота си е живял като клетник, и припомни, че въпреки неговата немощ той е бил постриган за четец и певец от приснопаметния патриарх Кирил и се е радвал както на неговото, така и на благоволението на софийския викарий Левкийски епископ Партений, а също и на благоразположението на новопреставилия се патриарх Максим.

От 1976 до 1998 г. покойният е бил служител на синодално подразделение. Накрая еп. Йоан изказа своята увереност, че Божият съд ще надмогне пристрастията и субективността на човешкия съд, ще прости слабостите и прегрешенията на покойния и ще настани душата му в небесните селения.

Мнозина вярващи бяха дошли да се простят с покойния.

Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!

Текст: Александра Карамихалева
Снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!Бог да прости новопреставилия се раб Божи Ангел!
« предишна новинаследваща новина »