ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе

10 декември 2012 11:35, Русенска митрополия
Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе

На 5 декември 2012 г., сряда, в Голямата зала на Доходно здание, от 18 часа се проведе благотворителен концерт с цел събиране средства за довършването на русенския храм "Всех Святих".

Концертът беше открит от кмета на град Русе г-н Пламен Стоилов. Архимандрит Виктор прочете приветствие на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит. Обръщение направи и бившият кмет на града г-н Божидар Йотов. Във всички обръщения се подчерта голямото значение, което е имал храм „Всех Святих” за град Русе и важността да се направи всичко най-добро за по-скорошното му завършване. Изтъкнато беше, че са нужни още около 175 000 лева за довършването на строежа и 150 000 лева за изработването на нов иконостас. Съобщeн бе радостният факт, че много фирми и отделни лица са изявили желание да дарят средства или материали за строежа и обзавеждането на храма.

В благотворителния концерт безвъзмездно се включиха много изпълнители, танцови и вокални формации. Те впечатлиха всички с красотата и майсторството на изпълненията си. Участие в концерта взеха русенската поп певица Дивна, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче”, Детско-юношески фолклорен танцов ансамбъл „Зорница”, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец”, малките изпълнители от Детска вокална формация „Слънце” и много други малки и големи изпълнители и артисти.

Представени бяха моменти от документален филм, представящ спомени и факти за събарянето на църквата и нелекия процес на възстановяването й.

За набиране на средства в моловете и големите хипермаркети в града ще бъдат поставени урни.

Набирането на средства ще продължи и по дарителската сметката на Сдружението „Всех Святих“: IBAN BG57UNCR76301078611375 BIC КОД UNCRBGSF УНИКРЕДИТ БУЛБАНК.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе
« предишна новинаследваща новина »