ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе

10 декември 2012 11:35, Русенска митрополия
Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе

На 5 декември 2012 г., сряда, в Голямата зала на Доходно здание, от 18 часа се проведе благотворителен концерт с цел събиране средства за довършването на русенския храм "Всех Святих".

Концертът беше открит от кмета на град Русе г-н Пламен Стоилов. Архимандрит Виктор прочете приветствие на Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Неофит. Обръщение направи и бившият кмет на града г-н Божидар Йотов. Във всички обръщения се подчерта голямото значение, което е имал храм „Всех Святих” за град Русе и важността да се направи всичко най-добро за по-скорошното му завършване. Изтъкнато беше, че са нужни още около 175 000 лева за довършването на строежа и 150 000 лева за изработването на нов иконостас. Съобщeн бе радостният факт, че много фирми и отделни лица са изявили желание да дарят средства или материали за строежа и обзавеждането на храма.

В благотворителния концерт безвъзмездно се включиха много изпълнители, танцови и вокални формации. Те впечатлиха всички с красотата и майсторството на изпълненията си. Участие в концерта взеха русенската поп певица Дивна, Фолклорен танцов ансамбъл „Русчуклийче”, Детско-юношески фолклорен танцов ансамбъл „Зорница”, Фолклорен танцов ансамбъл „Здравец”, малките изпълнители от Детска вокална формация „Слънце” и много други малки и големи изпълнители и артисти.

Представени бяха моменти от документален филм, представящ спомени и факти за събарянето на църквата и нелекия процес на възстановяването й.

За набиране на средства в моловете и големите хипермаркети в града ще бъдат поставени урни.

Набирането на средства ще продължи и по дарителската сметката на Сдружението „Всех Святих“: IBAN BG57UNCR76301078611375 BIC КОД UNCRBGSF УНИКРЕДИТ БУЛБАНК.

Текст и снимки: Милен Бакалов

 

 

Снимки

Благотворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. РусеБлаготворителен концерт за довършването на храм "Всех Святих" се проведе в гр. Русе
« предишна новинаследваща новина »