ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителна инициатива под наслов "Кошница на милосърдието"

16 декември 2012 09:42, Отдел "Връзки с обществеността"
Кошницата на милосърдието

„Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна: дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира; защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте” (Мат. 25:34-35).

В навечерието на светлия празник Рождество Христово енориашите при старинния пловдивски храм „Св. Параскева” подеха благотворителна инициатива под наслов „Кошница на милосърдието”. По идея на църковното настоятелство при храма с председател прот. Емил Паралингов в притвора бе поставена кошница, в която всеки може да постави пакетирани и консервирани храни: пакет ориз, захар, боб, бисквити… Пазарувайки за собственото си домакинство, почувствали Христовия призив за милосърдие като лична мисия, енориашите при храма и приходящи християни купуват според възможностите си и по нещичко за онези свои съграждани, които няма да има какво да поставят на празничната си трапеза, за да сгреят сърцето на някого в студените зимни нощи около Рождество Христово.

За радост на всички още първия ден кошницата преливаше от продукти – видим белег за преливащите от любов и милосърдие сърца на хората от малката, но жива в Христа енория, сплотена около своя свещеник.

 

 

Снимки

Кошницата на милосърдието
« предишна новинаследваща новина »