ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Благотворителна инициатива под наслов "Кошница на милосърдието"

16 декември 2012 09:42, Отдел "Връзки с обществеността"
Кошницата на милосърдието

„Тогава Царят ще каже на ония, които са от дясната Му страна: дойдете вие, благословените на Отца Ми, наследете царството, приготвено вам от създание мира; защото гладен бях, и Ми дадохте да ям; жаден бях, и Ме напоихте” (Мат. 25:34-35).

В навечерието на светлия празник Рождество Христово енориашите при старинния пловдивски храм „Св. Параскева” подеха благотворителна инициатива под наслов „Кошница на милосърдието”. По идея на църковното настоятелство при храма с председател прот. Емил Паралингов в притвора бе поставена кошница, в която всеки може да постави пакетирани и консервирани храни: пакет ориз, захар, боб, бисквити… Пазарувайки за собственото си домакинство, почувствали Христовия призив за милосърдие като лична мисия, енориашите при храма и приходящи християни купуват според възможностите си и по нещичко за онези свои съграждани, които няма да има какво да поставят на празничната си трапеза, за да сгреят сърцето на някого в студените зимни нощи около Рождество Христово.

За радост на всички още първия ден кошницата преливаше от продукти – видим белег за преливащите от любов и милосърдие сърца на хората от малката, но жива в Христа енория, сплотена около своя свещеник.

 

 

Снимки

Кошницата на милосърдието
« предишна новинаследваща новина »