ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ на Ловчанския митрополит ГАВРИИЛ

23 декември 2012 16:42, Ловчанска митрополия
Ловчански митр. ГАВРИИЛ

РОЖДЕСТВЕНСКО ПОСЛАНИЕ`2012 ДО БОГОЛЮБИВИЯ КЛИР, ВСЕЧЕСТНОТО МОНАШЕСТВО И ПРАВОСЛАВНИТЕ ХРИСТИЯНИ НА ЛОВЧАНСКА ЕПАРХИЯ

„Христос раждается, славите!”

 

Рождество Христово е!

Цялата вселена празнува!

Христовата Църква ликува!

Благодарим Ти, Боже наш, че ни приласка с безмерната Си милост, така че отново да изживеем благостта на Рождественския празник, отново и отново да отбележим радостта на спасението, която ни спохожда в този свят ден!

„Словото стана плът и живя между нас, пълно с благодат и истина” (Йоан. 1:14), за да познаем ние колко е прекрасно да вървим по Бога, укрепявани от Неговата истина и благодат! Дойде сред нас Христос в образ на раб, за да разберем ние колко е сладко, колко е спасително да служим на Господа и на своите ближни, водени от безкористната Му и спасяваща любов. Синът Божий прие човешки образ, за да се възроди Божият образ в нас и в неговата красота да се подвизаваме и богоуподобяваме. Христос се въплъти заради нас - нека живеем и ние за Него! Царят на царете смирено снизходи към нас и се роди в ясла, за да се издигнем ние от нашата немощ и да станем „род избран, царствено свещенство” (1 Петр. 2:9).

„С нами Бог, разумейте, язици, и покоряйтеся: яко с нами Бог!” Името на родилия се Богомладенец е Христос Господ и Той е, Който даде възможност на „всички ония, които Го приеха - на вярващите в Неговото име... да станат чеда Божии” (Йоан. 1:12)! Винаги да бъдем верни на Всевишния Бог, като чуваме в сърцата си Неговия въжделен глас, а не гласа на лукавия и неговите вредни помисли. Постоянно да познаваме и във всичко да изпълняваме Божията воля, а не да робуваме на нашето самолюбие. Скъпи в Господа, всячески да се стремим да благоугодим на нашия Спасител, за да ни познае Той, когато застанем пред портите на вечното Му Царство, и да ни приеме като Свои възлюбени!

На Рождество Христово и в навечерието на Новата 2013 година архипастирски ви благославям и призовавам да живеем като добри хора и истински православни християни; да пребъдваме в любов и смирение; да служим на Бога в дух и истина, и на Църквата и Отечеството - бидейки верни в изповядването на вярата си и достойни във вършенето на делата си. Длъжни сме, щом в Христа сме кръстени, в Христа и да сме облечени (срв. Гал. 3:27) – да бъдем „светлината на света” (Мат. 5:14), рожби на благодатта, свидетели на любовта!

ЧЕСТИТО РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО!

ЧЕСТИТА НОВАТА 2013 ГОДИНА!

+ Ловчански митрополит ГАВРИИЛ

Рождество Христово, 2012 г.

гр. Ловеч

 

 

« предишна новинаследваща новина »