ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

СЪОБЩЕНИЕ

22 декември 2012 11:23, Варненска и Великопреслaвска митрополия
Герб на Варненска и Великопреславска св. митрополия

Копие на чудотворната светогорска икона "Пресвета Богородица-Геронтиса" (Старица) пристига в митрополитския катедрален храм-паметник „Св. Успение Богородично“ в град Варна на 26 декември (сряда), когато се чества празникът Събор на Пресвета Богородица.

Празничният втори ден на Рождество Христово ще започне в 8,15 часа с молебен в прослава на Пресвета Богородица, който ще бъде отслужен от Негово Високопреосвещенство Варненския и Великопреславски митрополит Кирил, Наместник-председател на Светия Синод, в съслужение с Негово Преосвещенство Браницки епископ Григорий, Негово Преосвещенство Главиницки епископ Йоан, духовници от манастира "Пантократор" от Св. Гора – Атон, и духовенството в храма. Архиерейската Божествена света Литургия ще започне от 9,00 часа.

Каним всички християни да вземат участие в това духовно тържество, за да измолят молитвеното застъпничество на Божията майка и да се поклонят пред православната светиня, която ще бъде дарена на митрополитския катедрален храм-паметник „Св. Успение Богородично“.

ПРЕСЦЕНТЪР НА ВАРНЕНСКА И ВЕЛИКОПРЕСЛАВСКА СВ. МИТРОПОЛИЯ

 

 

Снимки

"Пресвета Богородица-Геронтиса"
« предишна новинаследваща новина »