ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Празникът Събор на Пресвета Богородица в Троян

26 декември 2012 19:14, Ловчанска митрополия
Божествена служба в Троян

Във втория ден на Рождество Христово – Събор на Пресвета Богородица, Ловчанският митрополит Гавриил отслужи св. Литургия в храм „Св. преп. Параскева” в град Троян.

Заедно с Негово Високопреосвещенство служи и Браницкият епископ Григорий, игумен на Троянската света обител. В съслужение с архиереите участваха ставроф. свещеноик. Марин Войнов, ставроф. свещеноик. Силвестър Янакиев, ставроф. свещеноик. Кънчо Кабадийски, свещеноик. Станимир Маринков. Отец Станимир беше награден от митрополит Гавриил с офикия "свещеноиконом".

След службата владиката поздрави вярващите с празника и говори както за рождественската радост, така и за нашата висша отговорност като православни християни.

 

 

Снимки

Божествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в ТроянБожествена служба в Троян
« предишна новинаследваща новина »