ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейски богослужения в София на 5 и 6 януари - Водици и Богоявление

03 януари 2013 17:40, Българска Патриаршия

На 5 януари (събота) – Водици, в старинния храм "Св. София - Премъдрост Божия" Негово Преосвещенство Стобийски еп. Наум, главен секретар на Св. Синод, ще оглави светата Литургия, след което архиереят в съслужение с храмовото свещенство ще отслужи и последованието на Великия водосвет.

В митрополитската катедрала „Св. Неделя” богослужбата ще бъде отслужена от Негово Преосвещенство Знеполски епископ Йоан, викарий на Софийския митрополит.

В Патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски" светата Литургия и водосвета ще оглави Негово Преосвещенство Тивериополски еп. Тихон, председател на църковното настоятелство при храма.

На 6 януари (неделя) – Богоявление (Йордановден) - в ПКСХП ”Св. Александър Невски” ще бъде отслужена архиерейска св. Литургия от Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф. По традиция след края на празничната Литургия митрополит Йосиф в съслужение с епископи на БПЦ и свещенство ще извърши на площада пред катедралата ритуала за освещаването на знамената на Българската армия.

В 13 ч. преосвещеният Знеполски еп. Йоан заедно със столично свещенство ще отслужи и водосвет при езерото в кв. "Дружба", където по традиция ще бъде извършен и ритуалът по хвърлянето на кръста във водите.

 

 

« предишна новинаследваща новина »