ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Софийска епархия избра своите представители за предстоящия Патриаршески избирателен църковен събор

13 януари 2013 22:03, Софийска митрополия
В Софийска св. митрополия се проведоха избори

Днес в Софийската св. митрополия се проведе изборът на делегати за Патриаршеския избирателен църковен събор, който ще се състои на 24 февруари т.г.

След седемчасово заседание и провеждането на четири гласувания бяха избрани определените според църковния устав десет делегати - шестима духовници и четирима миряни. Софийската епархия е единствената, която има право да участва в предстоящия патриаршески избор с най-много представители - десет, и с по един представител на мъжкото и женското монашество в епархията.

В салона на Софийска митрополия изборният ден премина спокойно, с мнозинство на избирателите и кворум при определяне на кандидатите. Изборът бе проведен при изключителен интерес от страна на медиите, при което българските журналисти показаха търпение и коректност.

В края на деня Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан даде кратко изявление относно изборите за софийските епархийски представители на Патриаршеския избирателен събор, като отбеляза, че са протекли спокойно и са избрани делегати според уставните изисквания. Епископ Йоан заяви, че няма да огласи имената на избраните преди Св. Синод да даде одобрение и разрешение за това.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

В Софийска св. митрополия се проведоха избориВ Софийска св. митрополия се проведоха избориЖурналисти в коридорите на митрополиятаВ Софийска св. митрополия се проведоха избориВ Софийска св. митрополия се проведоха избориВ Софийска св. митрополия се проведоха избориЗнеполски еп. ЙоанВ Софийска св. митрополия се проведоха избориВ Софийска св. митрополия се проведоха избориЗнеполски еп. ЙоанЗнеполски еп. Йоан В Софийска св. митрополия се проведоха избори
« предишна новинаследваща новина »