ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Архиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януари

14 януари 2013 14:43, Софийска митрополия
Митрополитската катедрала "Св. Неделя"

В неделния ден на 13 януари, в митрополитската катедрала “Св. Неделя“ бе отслужена архиерейска св. Литургия, оглавена от Негово Преосвещенство Знеполски еп. Йоан, викарий на Софийския митрополит.

В съслужение с него в богослужението взеха участие софийският протосингел - ставроф. ик. Ангел Ангелов, храмовото духовенство во главе с председателя на църковното настоятелство ставроф. ик. Мина Минчев и духовници от Софийска епархия, които участват в епархийските избори за делегати на предстоящия Патриаршески избирателен събор.

На богослужбата присъстваха много миряни, сред които членове на Софийския епархийски съвет, свещеници от различни духовни околии на Софийска епархия и представители на църковните настоятелства.

По време на свещеническото причащение проповед произнесе ставроф. ик. Антон Вълчанов.

В края на литургията Знеполският еп. Йоан се обърна с пастирско слово към многобройните присъстващи, с което настави християните да живеем така в този свят, знаейки че всичко земно ще премине, а вечността, където е Христовата справедливост и към която всеки ден се приближаваме, никога няма да премине.

Епископът като благопожела на всички здраве и духовни сили обяви решението на Светия Синод в този ден да се проведат избори във всички епархии на БПЦ за определяне на делегати за предстоящия Патриаршески избирателен църковен събор.

Текст и снимки: Весела Игнатова

 

 

Снимки

Архиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариЗнеполски еп. ЙоанАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариСтавроф. ик. Антон ВълчановАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариАрхиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариАрхиерейска св.Литургия в митрополитската катедрала „Св.Неделя“ в изборния ден на 13 януари Архиерейска св. Литургия в митрополитската катедрала „Св. Неделя“ в изборния ден на 13 януариМитрополитската катедрала "Св. Неделя"
« предишна новинаследваща новина »