ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Деца бяха запознати с видовете наркотични вещества във Видин

15 януари 2013 16:56, Видинска митрополия
Деца бяха запознати с видовете наркотични вещества

На 15 януари в актовата зала на СОУ „Цар Симеон Велики“, гр. Видин, се проведе курс на ученици от шестите класове за запознаване с видовете наркотични вещества.

Урокът бе организиран от Общински съвет по наркотичните вещества гр. Видин, който организира периодични срещи и събития, в които разяснява и прави превенция на подрастващото поколение, като ги запознава с наркотичните вещества, както и с начините, чрез които става лечението на зависим.

Към разяснителния урок се присъедини по покана на съвета, като негов член и архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм на Видин, на когото бе предоставена думата, за да представи работата на Видинска света митрополия по този проблем, както и да отправи призив и напътствие към учениците от името на Църквата, за мъдро, разумно и истинско израстване и усъвършенстване в живота.

Архимандрит Поликарп поздрави учениците и им пожела да растат и се изграждат като личности, които знаят, запознати са и са избрали доброто в и за своя живот и да бъдат пример на всички свои връстници и приятели в правилния избор. Той подчерта важните думи за тях на св. ап. Павел, които са: „Всичко изпитвайте, о доброто се дръжте“ (1 Сол. 5:21). Той им напомни, че църковните врати за тях винаги са отворени и свещенството е готово да откликне на техните питания, желания и ще бъде в пълна подкрепа до тях.

По време на срещата разясненията предизвикаха голям интерес в децата, които след урока изявиха желание да се присъединят към младежкия съвет по наркотични вещества във Видин.

 

За повече снимки посетете http://vidinskamitropoliya.com/

Текст: архимандрит Поликарп
Снимки: архимандрит Евтимий

 

 

« предишна новинаследваща новина »