ЛЕСТВИЦА

За старостта

За старостта

Църковен вестник
Електронното “домашно огнище”

Електронното “домашно огнище”

Александра Карамихалева
С расо в глобализирания град

С расо в глобализирания град

Свещ. Ангел ВЕЛИЧКОВ
Клеветата

Клеветата

Мартин Николов
Иконите на Божията Майка

Иконите на Божията Майка

Митр. Антоний СУРОЖКИ
 

ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Ново издание на „Нашата любов” от Синодално издателство

29 януари 2013 10:42, Българска Патриаршия
"Нашата любов"

Синодално издателство на БПЦ разполага с ново издание на „Нашата любов” - третата книга от трилогията, носеща имената на трите главни християнски добродетели, чрез която хиляди българи са навлизали в богооткровеното учение на православната ни вяра.

Авторът, архим. д-р Серафим (Алексиев) (1912—1993), е един от най-обичаните и популярни църковни писатели в България от най-ново време. Въпреки годините на атеистичната власт в страната ни по времето на неговото служение, той развива активна пастирска, проповедническа и писателска дейност, най-драгоценен плод от която е издаването на множество ценни и важни за съхраняването на Православието у нас брошури и книги. От това време са сборниците с беседи «Нашата надежда» и «Нашата любов», издадени от Синодално издателство през 1953 г., които са естествено продължение на предхождащия ги катехизаторски сборник „Нашата вяра”, който архим. Серафим съставя в сътрудничество с Макариополски еп. д-р Николай. Тези три сборника с беседи, изясняващи на достъпен и увлекателен език основните истини на нашата православна вяра, са едни от най-търсените до днес книги на духовно-нравствени теми у нас.

В сборника „Нашата любов” архим. Серафим най-напред изяснява същността и значението на двете най-важни новозаветни заповеди - за любовта към Бога и за любовта към ближните. След това в поредица от беседи той разглежда последователно Десетте Божии заповеди, дадени на пророк Моисей. Те като богооткровен закон, съобразен с естествения нравствен закон, вложен от Твореца в човешката природа, се отнасят до всички човеци от всички времена. Основавайки се на Свещеното Писание и светите отци и като използва много житейски примери в стила на Христовите притчи, авторът разкрива различни аспекти в съответната заповед, кои са най-честите грехове срещу нея и какво е нужно да съблюдаваме, за да изпълним Закона Божий и да живеем в мир с Бога, с ближните и със собствената си съвест.

Книгата е адресирана към най-широк кръг читатели. Настоящото второ издание е с нова стилова редакция, отразяваща настъпилите промени в българския език и с ново графично оформление, което допълва внушението му. Разпространява се от Синодално издателство.

Цена: 9.00 лв. При закупуване на повече от 10 броя се ползва 20% отстъпка.

Телефон за поръчки: 02 / 980 30 16. Адрес на Синодално издателство: София 1000; ул. "Оборище" № 4.; e-mail: sinizdat@gmail.com

Текст: Александра Карамихалева, отговорен редактор на изданието

 

 

« предишна новинаследваща новина »