ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

ВЪЗПОМЕНАНИЕ

02 февруари 2013 13:27, Българска Патриаршия
Възпоменание

На 6 февруари 2013 г. се навършват 3 месеца от мирната и блажена кончина на приснопаметния Български патриарх МАКСИМ (1914-2012)

„Дето съм Аз, там ще бъде и Моят служител” (Йоан. 12:26).

С молитвено преклонение отдаваме подобаваща почит на блаженопочиналия най-дълго първосветителствал Предстоятел на трона на Българските патриарси Първойерарх, чието служение и живот се превърнаха в символ на християнско смирение и силно родолюбие.

Вярваме, че намиращият се по заслужена Божия милост в небесните селения Патриарх ще бъде ходатай пред Божия престол за съвременна България, родната ни Църква, вдовстващия Български патриаршески престол и за всички нас. Св. Църква, която почита доброто, естествено остава в тихо благоговение към носителя на доброто - мирно преминалия в Царството на вечността наш кормчия.

„Праведниците ще блеснат като слънце в Царството на Отца” (Мат. 13:43).

Вечна и блажена да бъде светлата ти памет, Светейши владико!

От Св. Синод на Българската православна църква - Българска Патриаршия.

-------

По повод изпълването на 3 месеца от кончината на упокоилия се в Господа Светейши патриарх, на 3 февруари 2013 г., неделя, в ПКСХП „Св. Александър Невски” от 09,30 ч. ще бъде отслужена Заупокойна св. Литургия от високопреосвещения на САЩ, Канада и Австралия митрополит Йосиф, в съслужение с архиереи на БПЦ-БП, в края на която, към 11,30 ч. ще се извърши чинопоследованието на панихидата.

Приканваме всички да вземат участие в св. богослужби и в молитва Богу да поменат преселилия се от нас Български първойерарх.

 

 

« предишна новинаследваща новина »