ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Отложено дело срещу незаконно строителство

08 февруари 2013 15:50, Неврокопска митрополия
Хаджидимовски манастир "Свети Георги"

На 7 февруари т.г. за пореден път бе отложено делото в Административния съд в Благоевград срещу неправомерното изграждане на хотелски комплекс пред вратите на Хаджидимовския манастир "Свети Георги".

Делото бе отложено за 20 февруари и ще се проведе при открити врата, така че всеки милеещ за православната светиня, може да присъства.

В защита на манастира се обявиха родители и преподаватели по вероучение и Религия-Православие, участващи в ежегодния православен детски лагер в манастира. Те излязоха с отворено писмо, чийто текст ще публикуваме.

Към отвореното писмо е приложена подписка, в която всеки готов да подкрепи манастира, може да се включи. Апелът на преподавателите е към всички родители и пораснали вече деца, които за последните 20 години са били гости на манастира и знаят ползата от обучението и възпитанието получени там. Подписката е достъпна за всички православни християни в храмовете, към които са сформирани прицърковни училища и в Православния информационен център - гр. Благоевград. За контакт : 073 / 83 33 37 или еmail: ppcenter.blg@gmail.com

Припомняме, че има петиция в електронен вид на адрес: http://www.peticiq.com/podkrepa_manastir_svgeorgi

~~~~~~~~~~~

Отвореното писмо можете да прочетете тук:

http://www.bg-patriarshia.bg/news.php?id=99791

Православен информационен център, гр. Благоевград

 

 

Снимки

Хаджидимовски манастир "Свети Георги"Летен лагерЛетен лагерОколо манастираОколо манастира
« предишна новинаследваща новина »