ГАЛЕРИЯ ИКОНИ

Икона
 

Неделя на Талантите в Тетевен

10 февруари 2013 15:31, Ловчанска митрополия
Неделя на Талантите в Тетевен

В неделния ден тетевенци посрещнаха своя архипастир, дошъл в планинския град, за да обнови параклиса „Успение Богородично”, на който бе извършен основен ремонт. В този параклис по традиция се отслужват службите по време на Великия пост.

В съслужение с Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит Гавриил участваха архиерейският наместник на гр. Тетевен ставроф. свещеноик. Борис Борисов, ставроф. свещеноик. Павел Лалев и свещеноик. Вениамин Павлов.

След св. служба владиката поздрави вярващите с празника и с обновлението на параклиса и произнесе проповед, посветена на притчата за талантите, а също припомни житието на св. свщмчк Харалампий. Митрополит Гавриил беше донесъл частичка от мощите на светията, на която вярващите благоговейно се поклониха. На всички дошли на службата владиката раздаде брошура „Молитвата – сърдечна беседа на човек с Господа”, издание на Ловчанска св. митрополия.

 

 

Снимки

Неделя на Талантите в ТетевенНеделя на Талантите в ТетевенОбновление на параклис в ТетевенСв. Литургия в параклиса "Успение Богородично"Проповядва Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит ГавриилПроповядва Негово Високопреосвещенство Ловчански митрополит ГавриилПоклонение на св. мощи на св. Харалампий
« предишна новинаследваща новина »