05 юни 2023, понеделник

Свети Дух. Св. свщмчк Доротей, еп. Тирски. Преп. Петър Корицки (Тип. с. 477)
church

„Пътечка през шубраците”

| Автор: Видинска митрополия

„Пътечка през шубраците”

На 13 октомври в сградата на читалище „Цвят - 1870” се състоя представянето на първата книга на най-младата поетеса във Видин, единадесетокласничката Мадлен Свиленова.

Премиерата на книгата „Пътечка през шубраците” бе организирана от Народно читалище „Цвят - 1870”, Литературния клуб „Иван Деспотов” и Дружеството на писателите на Видин.

На премиерната вечер гост от името на Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан бе архимандрит Поликарп, председател на катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин.

Първата книга на 17-годишната Мадлен Свиленова „Пътечка през шубраците” се състои от 25 разказа и е едно скромно изражение на нейната същност, подчертаващо висок интелект и философия, която подсказва, че Видин има един бисер, който в бъдеще ще радва видинчани и ще се гордеят с нея.

Мадлен бе поздравена от свои съученици, от много приятели и гости, както и от Любомир Миланов, директор на СОУ „Св. Кирил и Методий”, който не скри гордостта си от това, че има такава достойна ученичка в своето училище.

+++

Не виждам много и много ме е страх, но Бог

ми е свидетел – по друг път не искам да вървя.

„Моят път”

Текст: архимандрит Поликарп Снимки: вестник "Видин"