16 юли 2024, вторник

Св. свщмчк Атиноген и 10-те му ученици. Св. мчца Юлия девица. Св. мчк Йоан Търновски
church

„Срещи до храма“ – благотворителна фотоизложба с четене на разкази и поезия

| Автор: Софийска света митрополия

плакат.jpg

Църковното настоятелство на храм „Св. Троица“, кв. „Гео Милев“, съвместно със сдружение „Свети отец Паисий“ организират благотворителна фотоизложба с литературно четене, под надслов „Срещи до храма“.

Инициативата цели представяне на християнско творчество в областта на поезията, прозата, фотографията и музиката, както и събиране на средства за изграждането на Енорийски център към храма „Св. Троица“.

Събитието ще се провежда от 13-и до 15-и декември в лекционната зала на Библиотечния корпус на ВТУ, от 19:00 до 21:00 ч., при следната програма:

13 декември (сряда) – откриване на изложба с фотографии на Пламен Михайлов, с музикални изпълнения на детски хор „Св. Серафим Софийски“ и четене на християнска поезия от любими български автори.

14 декември (четвъртък) – авторски разкази на Ангел Иванов и на вдъхновилите го писатели, с музикални изпълнения на Цветан и Неда Крумови.

15 декември (петък) – поезия от Анна Лазарова и Кристина Михайлова с музиката на дуо „Ciel Dedans“.

По време на изложбата всеки посетител ще може да закупи представените фотографии на символична цена, като всички събрани средства ще бъдат дарени за изграждането на Енорийския център.

Входът е свободен. Заповядайте!

Събитието във Фейсбук можете да откриете тук.