23 февруари 2024, петък

Св. свщмчк Поликарп, еп. Смирненски. Преп. Александър, първоначалник на обителта на незаспиващите
church

„Цветята на малката Ида”

| Автор: Видинска митрополия

„Цветята на малката Ида”

Във връзка с Международния ден на театъра - 27 март, на 26 март в салона на Държавния куклен театър във Видин се състоя премиера на детската постановка „Цветята на малката Ида”.

Пиесата бе по Х. К. Андерсен, като драматизацията, режисурата и сценографията са на Магдалена Митева. Музиката е на Владо Ковачев, а постановката прекрасно представиха актьорите Аделина Илиева, Красимир Колев и Петър Бонев.

Залата бе препълнена с деца, които с удоволствие изгледаха и се насладиха на детския спектакъл.

За да уважат поканата на Държавния куклен театър и да бъдат сред младото поколение, което има нужда от Бога и присъствието на Църквата, в залата бяха представителите на Видинска света митрополия архимандрит Поликарп, архимандрит Евтимий и монах Максим.

След края на постановката духовниците поздравиха ръководството и артистите за прекрасното изпълнение и им предадоха поздрав и благословение от Негово Високопреосвещенство Видинския митрополит Дометиан.

Те бяха най-учтиво посрещнати от директора на театъра г-жа Поли Трифонова, а с влизането им в салона децата, дошли да гледат премиерата на постановката, ги посрещнаха с бурни аплодисменти и приятелски усмивки.

Постановката „Цветята на малката Ида” се оказа привлекателна за малчуганите, поучителна и откриваща им света на тайнственото раждане и развитие на цветята, тези прекрасни Божии творения.

Бе им представен един приказен свят, чрез който по-добре да навлязат в истината за света и неговите тайни.

Текст: архимандрит Поликарп Снимки: архимандрит Евтимий