15 юни 2024, събота

Св. прор. Амос. Св. мчк Исихий Доростолски. Св. Ефрем, патр. Сръбски, българин
church

18-о издание на Клуба на приятелите на книгата „Букинист” в Духовно-просветния център "Св. архангел Михаил" гр. Варна

| Автор: Варненска и Великопреслaвска митрополия

Екземпляр от „Българската екзархия – 1870 г.”

Библиофилско издание за историята на българската полиция подготвя за Архангеловден Клубът на приятелите на книгата „Букинист”, сподели неговият председател Георги Стефанов. Книгата ще е готова още за Деня на народните будители – 1 ноември – и ще съдържа 12-те полицейски химна от създаването на Българската полиция до сега.

Намерението на издателя е литературната премиера да бъде съпътствана и от концерт на оркестъра на бившата Школа на МВР.

С благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Кирил в Духовно-просветния център „Св. архангел Михаил” Георги Стефанов представи днес 18-ото издание на „Букинист”, посветено на 140-годишнината от създаването на Българската екзархия.

В малкия празник се включиха и деца от театралната школа „Златното ключе”, които прочетоха няколко молитви на ученика и на класа. Изданието събира ценни архивни материали и фотоси, събирани в продължение на повече от година и е съставено от три части – „Рекохме”, „Сторихме” и „За честта и славата на християнската вяра”.

За приноса им в създаването и утвърждаването на школите по православни християнски ценности към Детския комплекс зам.-кметът Коста Базитов подари по един екземпляр от „Българската екзархия – 1870 г.” на началника на Регионалния инспекторат по образованието Николинка Даскалова, директора на Общинския детски комплекс Монка Николова, ръководителя на „Златното ключе” Сия Папазова, експерта по религия към РИО Ивелина Стоева, директорите на ЦДГ №8 и ОУ „Панайот Волов”.

Децата от театралната школа "Златното ключе" гр. Варна

http://www.youtube.com/watch?v=tqv_jziLmRk

Награждаване от г-н Коста Базитов (заместник-кмет по образованието)

http://www.youtube.com/watch?v=OcLTRLMY4UA

Текст: Информационна агенция ДНЕС+ Снимки и видео материал: Борислав Стоев