26 февруари 2021, петък

Св. Порфирий, еп. Газки. Св. мчк Севастиан. Св. Серафим, Софийски Чудотворец (Блажи се) (Тип. с. 415, заб.)
church
Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

Русенският митрополит Наум е официален представител на БПЦ-БП в юбилейните и традиционни тържества за св. ап. Павел в Гърция

По решение на Св. Синод и по покана на митрополит Пантелеймон Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум е официален представител на Св. Синод на БПЦ-БП в 25-та Павлия, която ще се проведе в митрополията на Верия, Науса и Кампания, Гърция. Той е придружен от архим. Атанасий Султанов, протосингел на Западно- и Средноевропейска св. митрополия.

Тази година се отбелязва 25-та годишнина от началото на празника, който освен с богослужебна прослава е съпроводен и с конференция, която тази година е на тема: „Служението на Църквата според апостол Павел”. Тържествата ще се състоят в периода 25-30 юни. На събитието присъстват представители на всички Поместни православни църкви.

Днес от 19 часа ще бъде отслужена тържествена вечерня, а утре, когато ще отбележим празника на св. първовърховни апостоли Петър и Павел, ще бъде отслужена и тържествена св. литургия.

Очаквайте подробности.


Текст: Ангел Карадаков

Снимки: Митрополия на Верия, Науса и Кампания


Снимки: