04 декември 2020, петък

* Св. вмчца Варвара. Преп. Йоан Дамаскин (Тип. с. 133)
church
Първа страница на брой 18 на Църковен вестник

Излезе от печат брой 18 на Църковен вестник

През 2020 г. се изпълват 740 години от рождението на св. Йоан Кукузел. Това е и основната тема в новия брой 18 на официоза на Българската православна църква. За ангелогласния и благодатноименит майскор на църковната музика може да прочетете повече в текста на гл. ас. Любомир Игнатов, поместен на 1, 4-5 стр.

В броя сме отделили и място за едно съкровено интревю на Весела Игнатова с диригента на Камерния ансамбъл "Св. Йоан Кукузел - Ангелогласният" Кристиян Попов, което ще може да прочетете на 3 и 8 стр.

В 18 бр. ще се запознаете и подробно с откриването на новата академична година в Богословския факултет на СУ "Св. Климент Офридски".

По повод 35 г. от мирната кончина на архиепископ Василий (Кривошеин) на стр. 7 ще прочетете повече за неговия живот и дела. Текстът е с автор Людмила Димитрова. Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

За ваши въпроси, коментари и предложения за теми, може да се обърнете на следните адреси: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; e-mail: sinizdat@gmail.com


Отговорен редактор за броя: Анула Христова


Снимки: