20 септември 2021, понеделник

Св. вмчк Евстатий Плакида и семейството му
church
Излезе от печат брой 15 на 'Църковен вестник'

Излезе от печат брой 15 на "Църковен вестник"

Излезе от печат брой 15 на официоза на Българската православна църква - Българска патриаршия "Църковен вестник".

В новия брой специално място е отделено на Майката Божия и празника Успение Богородично, който и тази година бе тържествено отбелязан в цялата страна. В броя ще откриете също така и новина от четването на 1075-годишнината от успението на дивния рилски чудотворец св. Йоан, както и още новини от духовния живот на БПЦ-БП.

На стр. 4-5, в броя, е поместен текстът - "Местата, свързани с последните дни от земния живот на Пресвета Богородица", с автор Нина Комарова.

В броя, на стр. 6-7, е публикуван и текстът на архимандрит Вартоломей - "На Пресвета Богородица – пример за живот в Христа", в превод на Анула Христова.

За повече информация относно Синодално издателство, може да се информирате и на официалната ни страница във Facebook - https://www.facebook.com/Synodalpress/

"Църковен вестник" се разпространява в православните храмове и в църковните магазини, както и чрез абонамент.

Цена на един брой - 0,70 лв.

Абонирането се извършва на адреса на издателството: София 1000; ул. "Оборище" №4; Синодално издателство; МОЛ Танка Тончева Христова, или на e-mail: sinizdat@gmail.com с точно упоменаване на адреса на получателя. Средствата се превеждат по пощата или по банкова сметка: УниКредит Булбанк - София; IBAN BG97UNCR96601018147018; BIC код: UNCRBGSF


Отговорен редактор на броя: Анула Христова


Снимки: