25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Архимандрит Мелетий и писателката Емилия Дворянова - гости в беседите в Софийска митрополия

| Автор: Софийска света митрополия

Besedi2.jpg

През идните седмици в понеделник от 18:30 ч. в Обучителния център на Софийска света митрополия ще се проведат тематични беседи на духовна тематика.

На 13 февруари темата ще бъде „Неделя на блудния син и книгата „Свидетели на небеса““ с водещ протойерей Сава Кокудев, свещенослужител в столичния храм „Св. София“ и преподавател в Богословския факултет на СУ „Св Климент Охридски“, а гост ще бъде писателката Емилия Дворянова, която ще представи едноименната си книга за св. Серафим Софийски.

Беседата на 20 февруари ще бъде на тема „Опрощение и пост“, с водещ архимандрит Мелетий, зам.-ректор на Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“.

На 27 февруари, първи понеделник от Великия пост, беседа в Обучителния център няма да се провежда – от 18:00 ч. в храм „Св. Неделя“ ще бъде отслужено Велико повечерие с първа част от канона на св. Андрей Критски, предстоявано от Негово Преосвещенство Мелнишкия епископ Герасим.

+++

Тематични разговори за честваните празници и евангелски събития, както и по актуални въпроси от духовния живот, се провеждат всеки понеделник от 18:30 ч. в Обучителния център на Софийската света митрополия. Записите на основната част от беседата се излъчват във вторник и четвъртък от 18:00 ч. в ефира на православно радио „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/ , можете да ги откриете и в нашия аудиоархив на https://anchor.fm/radio-glas .

Обучителният център на Софийска митрополия се намира на ул. „Съборна“ № 11, вратата вдясно от входа на старинната църква „Св. Петка“, по стълбите на последния етаж.