03 юли 2022, неделя

3 Неделя след Петдесетница. Св. мчк Иакинт. Събор на св. Доростолски мъченици. Гл. 2, утр.ев. 3, ап. Рим. 5:1-10 (с. 85), лит. ев. Мт 6:22-33
church

Български ученици и родители в катедралата ни в Ню Йорк, САЩ

| Автор: Митрополия на САЩ, Канада и Австралия

Практически урок за Библията бе изнесен в българската православна катедрала в Ню Йорк „Св. Св. Кирил и Методий“

Практически урок за запознаване на ученици с Библията и православието се проведе в българската катедрала "Св. Св. Кирил и Методий" в Ню Йорк, САЩ.

С благословението на Негово Високопреосвещенство митрополита на САЩ, Канада и Австралия Йосиф скъпи гости в храма бяха ученици, учители и родители от българското училище „Христо Ботев” в Ню Йорк. Благодарение на доброто сътрудничество между Българската православна църква и българското училище, уроците по литература за Стар и Нов завет от учебната програма на 8-ми и 9-ти клас бяха допълнени с информация и разяснения от отец Петър Тотев и с дух от атмосферата на храма. Учениците получиха и възможността да разлистят Свещеното Писание и да се запознаят с неговите части, послания и език. В интересна и полезна беседа след урока отец Петър отговори на въпросите на деца, родители и учители и ги покани на редовните неделни литургии в българската катедрала "Св. Св. Кирил и Методий" в Ню Йорк, САЩ.

Снимки: Българско училище "Христо Ботев", Ню Йорк, САЩ