07 декември 2023, четвъртък

Св. Амвросий, еп. Медиолански. Св. Филотея Търновска
church

Белоградчишкият епископ Поликарп и Благой Цицелков в „Живото слово“

| Автор: Софийска света митрополия

2022-11-09.jpg

Тази вечер предстои поредното издание на предаването за вяра и култура „Живото слово" в ефира на радиото на Софийска света митрополия – „Епархийски глас".

Само след 2 дни, на 11 ноември, Църквата ще почете един от своите най-значими великомъченици – св. Мина Котуански. За неговите личност и житие ще беседваме с Негово Преосвещенство Белоградчишкия епископ Поликарп, викарий на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит.

С Владика Поликарп ще направим и обзор на провелия се през миналата седмица първи Фестивал на православната книга за Софийска епархия.

Във втората част на „Живото слово" гост ще бъде журналистът Благой Цицелков, с когото ще поговорим за предизвикателствата пред православния християнин в голямата телевизия.

Водещ в този брой на „Живото слово“ ще бъде Ангел Иванов.

„Живото слово“ можете да слушате от 20:30 ч. с повторения в петък и неделя по същото време, както и от 3:00 ч. през нощта - в медията на Софийска света митрополия „Епархийски глас“ на адрес: https://radio-glas.mitropolia-sofia.org/. Записи на предаванията са достъпни в каналите ни в Youtube и в Spotify, както и на адрес: https://anchor.fm/radio-glas .