25 юни 2024, вторник

* Св. прпмчк Прокопий Варненски. Св. прпмчца Феврония. Преп. Дионисий Атонски
church

Благотворителна акция в катедралния храм в гр. Видин

| Автор: Видинска митрополия

Благотворителна акция в катедралния храм в гр. Видин

На 22 декември в катедралния храм „Св. вмчк Димитър Солунски”, гр. Видин по инициатива на катедралното духовенство и на благочестиви съпруги на видни видински общественици, интелектуалци и бизнесмени се състоя Коледна благотворителна акция.

Благочестивата инициатива бе организирана за събиране на дрехи, обувки и други необходими неща, които да бъдат предоставени на деца от видинските училища и техните семейства в нужда за внасяне на повече радост, спокойствие и духовност на празника на славното Рождество Христово.

Тази акция се организира за втори път, като изграденият опит от миналата година показа, че събирането на помощи за нуждаещите се деца оказва и свето трайно духовно влияние, като засилва любовта, проявата на загриженост, милосърдие, съпричастност от страна на Църквата и обществото, и прави хората по-ангажирани с проблемите на ближните, на децата и семействата им в нужда.

Важно е да се подчертае, че благодатната обстановка която се създава по време на такива инициативи, подтиква дарителите към по-радостен, чист и изпълнен с любов живот и желание да помагат и подкрепят всяко едно такова мероприятие, и всеки, който е в затруднение.

Текст: Архимандрит Поликарп Снимки: Йеромонах Евтимий Озвучаване: Владислав Трифонов