29 февруари 2024, четвъртък

Преп. Йоан Касиан Римлянин
church

БЛАГОТВОРИТЕЛНА ИЗЛОЖБА-БАЗАР НА СВ. СИНОД И БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ В ПОДКРЕПА НА ОНКОБОЛНИТЕ ДЕЦА

| Автор: Българска Патриаршия

Народното събрание на Р България

На 3 ноември 2017 г. в сградата на 44 Народно събрание на Р България в 10,30 ч. се открива благотворителна изложба-базар в подкрепа на онкоболните деца у нас. Събитието е по инициатива на български депутати и Културно-просветния отдел на Св. Синод на БПЦ-БП и се провежда под патронажа на Светейшия Български патриарх Неофит, Св. Синод и председателя на 44 НС г-н Димитър Главчев.

Това е вторият етап от благотворителната кампания "Деца рисуват за деца"-2017 на Българската православна църква, която предлага възможност за закупуване на творбите-лауреати на синодалния конкурс "Възкресение Христово" с цел събиране на средства и даряване на медицинска апаратура на Клиниката по детска клинична хематология и онкология при УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ” - София. До този момент са закупени три инфузоматни апарата - волуметрични помпи за прецизно регулиране на медикаментозните вливания при лечението на онкоболни деца и целта на организаторите е събирането на още средства за закупуване на повече такива помпи, без които лекуването на децата е невъзможно.

На откриването на изложбата в Народното събрание от името на Св. Синод ще участва Негово Високопреосвещенство Ловчанският митрополит Гавриил, ръководител на Културно-просветния отдел. В събитието ще се включи и проф. д-р дм Добрин Константинов, началник на Клиниката, при любезното домакинство на парламентарния председател г-н Димитър Главчев.

Изложбата ще бъде експонирана в Клуба на народния представител.

~~~~~~~~~

За финансови дарения можете да превеждате средства по следната дарителска сметка в БГ лева / BGN:

"УниКредит Булбанк" - клон София Батенберг

Банков код / SWIFT / BIC: UNCRBGSF

Получател: Българска Патриаршия Св. Синод

IBAN: BG74 UNCR 7000 1521 4626 53

Основание за плащане: КАМПАНИЯ "ДЕЦА РИСУВАТ ЗА ДЕЦА"

~~~~~~~~~

Още по темата можете да прочетете в:

http://bg-patriarshia.bg/news.php?id=245853