24 април 2024, сряда

Мчк Сава Стратилат (Прежд. лит.)
church

Богослов получи първа награда на фотоконкурс

| Автор: Софийска митрополия

Нина Комарова

Фотоконкурсът „Туризъм и пътувания”, организиран от 4CoolPics. com и Столична община, се провежда за пети пореден път. Тази година първа награда се присъжда на богослова Нина Комарова, чиято фотография е поставена на призовото място, след като за него са се конкурирали повече от 6300 фотоси.

Фотографията на Нина Комарова „На слизане от връх Мойсей”, снимана на Синайската планина, е отличена като най-добра и бе наградена на 20 юни с фотоапарат Canon 1000D на специална церемония пред Народния театър „Иван Вазов”.

Комарова разказва, че от две години участва в този конкурс, чиито фотоси показват красотата на България и света.

„Винаги съм имала фотоапарат и винаги съм снимала - казва Нина. - От много години пътувам и имам много фотоси, но досега не съм ги показвала. От 2008 г. се включих в този сайт. Миналата година имах поощрителна награда и сега се надявах само да ме включат в изложба, тъй като конкуренцията е много голяма... не очаквах първото място.”

Нина споделя, че пътуването й до Египет (спечелилият фотос е направен там) е най- впечатляващо от всичките й досега и много от снимките, които е направила там, са сполучливи.

„Планината Синай е наистина невероятна и преживяването е изключително... пътуването с камили, ранният час (пътува се в 1,30 ч. през нощта поради горещината през деня), изкачването на 750-те стъпала, посрещането на изгрева - всичко е вълнуващо” - казва тя.

На въпроса ми къде предвижда да пътува, тя се усмихва: „Не мога със сигурност да кажа... Господ решава кои мои желания да сбъдва, но продължавам да снимам”.

Фотоизложба с фотоси от конкурса може да се видят в градинката пред Народния театър.

Текст: Весела Игнатова