18 юни 2024, вторник

Св. мчци Леонтий, Ипатий и Теодул
church

Доброволно кръводаряване пред столични храмове за Цветница

| Автор: Софийска света митрополия

1_baner2_18.jpg

На 17 април, когато Православната църква чества големия християнски празник Вход Господен в Йерусалим – Цветница, с благословението на Негово Светейшество Софийския митрополит и Български патриарх Неофит пред четири столични храма ще бъде извършена традиционната кампания по доброволно кръводаряване.

Човеколюбивата акция ще се извърши пред митрополитския катедрален храм „Св. Неделя“, храм „Свети Седмочисленици“, храм „Рождество Христово“, жк. „Младост“, и храм „Покров Богородичен“. Организатор е Националният център по трансфузионна хематология в гр. София.

„Даряването на кръв в помощ на болните и пострадалите е израз на най-искрено човеколюбие и братолюбие, изцяло в духа на православната традиция. Националният център по трансфузионна хематология, като специализиран орган на Министерство на здравеопазването на Република България изпълнява отговорната задача да взема, диагностицира, преработва и осигурява необходимите количества кръв и кръвни съставки за лечение на пациенти от цялата страна“ – споделя д-р Николай Николов, директор на НЦТХ.