16 юли 2024, вторник

Св. свщмчк Атиноген и 10-те му ученици. Св. мчца Юлия девица. Св. мчк Йоан Търновски
church

Духовници от Софийската духовна семинария "Св. Йоан Рилски" отслужиха водосвет в Столичния инспекторат на Министерството на образованието

| Автор: СДС

Водосвет в Столичния инспекторат по образование

На 17 септември, деня на светите мъченици София, Вяра, Надежда и Любов и празника на столицата ни, с благословението на Негово Високопреподобие архимандрит Сергий, ректор на Софийската духовна семинария, и по покана на началника на Регионалния инспекторат по образование – София град към Министерството на образованието, младежта и науката г-жа Ваня Кастрева, свещеник Константин Цанков и йеродякон Исаак от Семинарията отслужиха водосвет в сградата на инспектората за успешна нова учебна година.

Започването на учебната година с водосвет в образователното ведомство стана традиция, благодарение на тесните контакти, през последните години, между Столичния инспекторат и Софийската духовна школа.

Радостен е фактът, че към Българската православна църква се обръщат все повече държавни институции, за да получат Божието благословение при реализацията на своите начинания и общественополезни дела.

Текст: Мария Братинова Снимки: Ангел Вангелов Озвучаване: Борислав Трифонов

Прикачени файлове

София [1.13MB]